Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

11/02/2024

Στις 11 Φεβρουαρίου 2024, η “Εστία Πατερικών Μελετών” διοργάνωσε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με σκοπό την αντίθεση στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Το σύνθημα του συλλαλητηρίου, “Κανένα παιδάκι στα χέρια των λαότκι”, φέρει έντονα ομοφοβικό και ρητορική μίσους.

Ομοφοβία: Η ρητορική του συλλαλητηρίου στηρίζεται σε ομοφοβικές προκαταλήψεις, στιγματίζοντας και περιθωριοποιώντας τα ομόφυλα ζευγάρια. Αβάσιμες κατηγορίες: Η αναφορά στη “σοδομοποίηση” της κοινωνίας στερείται πραγματικής βάσης και αποτελεί άστοχη προσπάθεια δαιμονοποίησης των ομοφυλόφιλων. Εξομοίωση ομοφυλοφιλίας με ασθένεια: Η φράση “άκαρπη σύζευξη” υπονοεί εσφαλμένα ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια ή ανωμαλία, αγνοώντας την ύπαρξη υγιών και ευτυχισμένων σχέσεων μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων. Εκμετάλλευση παιδιών: Η δήθεν “προστασία” των παιδιών χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την προώθηση ομοφοβικών ιδεολογιών. Θρησκευτικός φανατισμός: Η επίκληση στους “προγόνους” και η συμμετοχή ελληνορθόδοξων φορέων δίνει θρησκευτικό χαρακτήρα στο συλλαλητήριο, ασκώντας πίεση με βάση θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Πλήθος οργανώσεων και ακτιβιστών LGBTQ+ καταδίκασαν το συλλαλητήριο, τονίζοντας τον ομοφοβικό του χαρακτήρα και καλώντας σε σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των οικογενειών.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αποτελεί μια απαράδεκτη έκφραση ομοφοβίας και ρητορικής μίσους. Η προσπάθεια φίμωσης και περιθωριοποίησης των ομοφυλόφιλων ατόμων οφείλει να αντιμετωπίζεται με σθεναρή αντίσταση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη: Αντιφάσεις μαρτύρων και αμφισβήτηση στοιχείων

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στην Ιεράπετρα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα