Συμμορία πλαστογράφων χτυπούσε ATM σε Ελλάδα και Ευρώπη

02/03/2024

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας, Ελίσα Ρεμπόλο, εξαρθρώθηκε κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Τα μέλη της, πακιστανικής καταγωγής, δρούσαν σε Νάπολη, Ρώμη, Βαρκελώνη και Ελλάδα.

Χειροποίητα αριστουργήματα:

Η οργάνωση παρήγαγε χειροποίητα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, αξιοποιώντας ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και άλλα τεχνάσματα, τα οποία τα καθιστούσαν δυσδιάκριτα από τα γνήσια. Η υψηλή ποιότητα των πλαστογραφιών τους επέτρεπε να “ξεγελούν” τα ATM και άλλες συσκευές ελέγχου, διευκολύνοντας την παράνομη διακίνησή τους.

Διεθνές δίκτυο διακίνησης:

Η συμμορία διοχέτευε τα πλαστά χαρτονομίσματα σε Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία. Η αστυνομία συνέλαβε διακινητές στο αεροδρόμιο και τον σταθμό λεωφορείων της Βαρκελώνης, με 70.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα στην κατοχή τους.

Συντονισμένη επιχείρηση:

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της οργάνωσης, με την κωδική ονομασία “FAKE CASH”, οργανώθηκε από τις αστυνομικές αρχές Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας. Ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων στη Βαρκελώνη.

Αριθμός συλλήψεων: 14

Χώρες δράσης: Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία

Χαρτονομίσματα: 10.000 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

Αξία: 1 εκατομμύριο ευρώ

Τεχνάσματα: Ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα, ρεαλιστικά σχέδια

Σημείο εκκίνησης έρευνας: Βαρκελώνη, Νοέμβριος 2023

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα