Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Πρέσβη Βελγίου: Συζητήθηκαν Λαμπαδηδρομία PARIS 2004 και άλλα θέματα

28/02/2024

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, δέχτηκε εθιμοτυπική, αλλά και ουσιαστική επίσκεψη από τον Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, κ. Marc Calcoen.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, βρέθηκε ο προγραμματισμός της επίσκεψης των Πρέσβεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ηράκλειο, στις 18 Απριλίου 2004, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας PARIS 2004. Ο κ. Καλοκαιρινός υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης για τον φιλόξενο Δήμο Ηρακλείου και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην υλοποίησή της.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Calcoen για μια σειρά καίριων ζητημάτων που άπτονται του Δήμου, όπως η οικονομία, η ανάπτυξη, ο τουρισμός και το νέο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Κρήτη, εστιάζοντας στα Πανεπιστήμια και το ΙΤΕ. Σκιαγράφησε, δε, μια σφαιρική εικόνα του νησιού, καλύπτοντας οικονομία, πολιτισμό και κοινωνία, προς όφελος του κ. Marc Calcoen.

Η Λαμπαδηδρομία PARIS 2004 διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Ο κ. Marc Calcoen υπηρέτησε ως Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα από το 2002 έως το 2006.

Η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη του Βελγίου αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Η επίσκεψη των Πρέσβεων της Ε.Ε. στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας PARIS 2004 αναδείχθηκε σε ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν