Συνελήφθη στην Βάρκιζα ηγετικό μέλος κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου με δισεκατομμύρια κέρδη

30/03/2024

Πολυτελή ζωή απολάμβανε ο 48χρονος Ιταλός, ηγετικό μέλος διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαίου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στην Βάρκιζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος ζούσε σε μια πολυτελή έπαυλη στη Βάρη, μαζί με την οικογένειά του. Η έπαυλη, η οποία περιγράφεται ως “φρούριο”, διέθετε ψηλό φράχτη, κάμερες παρακολούθησης, πισίνα και κήπο. Ο Ιταλός οδηγούσε ακριβά αυτοκίνητα, διασκέδαζε σε κοσμικά στέκια και ανέβαζε συχνά φωτογραφίες από την καθημερινότητά του στα social media.

Το κύκλωμα λαθρεμπορίας, στο οποίο φέρεται να ηγούνταν ο 48χρονος, δρούσε διεθνώς και εκτιμάται ότι αποκόμισε παράνομα κέρδη άνω των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οργάνωση φέρεται να είχε κατασκευάσει δεξαμενόπλοια υπό την κάλυψη νόμιμων ναυτιλιακών εταιρειών. Από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, τις οποίες εγκαθιστούσαν στα πλοία τους.

Στη συνέχεια, τα πλοία αυτά φορτώνονταν με πετρελαιοειδή σε λιμάνια της Βενεζουέλας και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, οι συσκευές απενεργοποιούνταν, με αποτέλεσμα να εξαπατώνται οι ναυλωτές και το κράτος της Βενεζουέλας.

Η σύλληψη του 48χρονου πραγματοποιήθηκε κατόπιν ενδελεχών ερευνών και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός