ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

19/02/2024

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθη στις 19 Φεβρουαρίου 2024, έληξε χωρίς να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με την πρόταση για αναβολή του συνεδρίου και πρόταση μομφής κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Διαφωνία για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη: Ορισμένα μέλη της ΠΓ άσκησαν κριτική στον πρόεδρο για το ερωτηματολόγιο που απέστειλε στα μέλη του κόμματος, με ερωτήσεις που αφορούν την ταυτότητα και ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι το ερωτηματολόγιο ουσιαστικά ακυρώνει το συνέδριο, καθώς θέτει καίρια ζητήματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου. Απουσία Κασσελάκη: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, επικαλούμενος προγραμματισμένες συναντήσεις στο Λονδίνο. Έστειλε επιστολή προς τα μέλη της ΠΓ, στην οποία υπερασπίζεται το ερωτηματολόγιο και καλεί σε ειλικρινή διάλογο. Κατηγορίες για διαρροές: Ο Κασσελάκης στην επιστολή του κατηγορεί μέλη της ΠΓ για επανειλημμένες διαρροές, υπονοώντας ότι βλάπτουν την αξιοπιστία του οργάνου. Ερώτηση Ραγκούση: Ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε το ερώτημα γιατί η ΠΓ δεν συνεδρίασε για θέματα όπως οι αγρότες ή η παιδεία, αλλά για το ερωτηματολόγιο. Διχογνωμία για το συνέδριο: Υπάρχει διχογνωμία για το αν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο, με τον Κασσελάκη να επιμένει στην υλοποίησή του και τον Ραγκούση να θεωρεί ότι ουσιαστικά έχει αναβληθεί.

Νέα συνεδρίαση: Η ΠΓ θα συνεδριάσει ξανά στις 20 Φεβρουαρίου. Συνέδριο: Η τύχη του συνεδρίου παραμένει αβέβαιη, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΓ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα