Τι Απαντά ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης για τα χρέη στην ΔΕΥΑΗ

09/02/2024

Την άποψη ότι η ΔΕΥΑΗ δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το ΠΑΓΝΗ ως …ξενοδοχειακή μονάδα αλλά ως μια υπηρεσία που προσφέρει στους πολίτες της Κρήτης, και ειδικά την περίοδο της Covid-19, που ως νοσηλευτικό ίδρυμα σήκωσε το βάρος της υγειονομικής προστασίας, εξέφρασε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Με δήλωσή του στο Cretalive, ο κ. Χαλκιαδάκης διατύπωσε τη δική του άποψη, με φόντο την απόφαση του Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης Γιώργου Βουρεξάκη να στείλει στη ΔΟΥ τα χρέη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία υπολογίζονται σε 553.000 ευρώ για τα έτη 2021, 2022 και 2023!

Η Διοίκηση του νοσοκομείου βάζει στο τραπέζι τρία θέματα:

1) Το ΠΑΓΝΗ πληρώνει βάσει της παλιάς συμφωνίας. Αυθαίρετα, η ΔΕΥΑΗ υπερδιπλασίασε την τιμή του κυβικού χωρίς τη συγκατάθεση και τη γνώμη του ΠΑΓΝΗ. Γι’ αυτό και το νοσοκομείο κέρδισε το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

2) Κακώς επιβάλλει η ΔΕΥΑΗ τέλος αποχέτευσης, το οποίο είναι περίπου το μισό του χρέους σε σχέση με το νερό, καθώς το ΠΑΓΝΗ έχει δικό του βιολογικό καθαρισμό, ενώ και το αποτέλεσμα του καθαρισμού είναι άριστο.

3) Στις αυθαίρετες – κατά το ΠΑΓΝΗ – αυξήσεις της χρέωσης του νερού δεν προσμετρήθηκε η γεώτρηση του νοσοκομείου από όπου παίρνει νερό η περιοχή των Βουτών.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βουρεξάκης είχε επισημάνει στο ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει στα πλάνα της ΔΕΥΑΗ ούτε καν ως σκέψη να αφαιρέσουν υδρόμετρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης κόβοντας έτσι την παροχή του νερού. «Εννοείται ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αλλά θα στείλουμε τον λογαριασμό στη ΔΟΥ Ηρακλείου, που είναι το εναλλακτικό μας σενάριο, ώστε τα χρήματα να εισπραχθούν μέσω της Εφορίας» είχε δηλώσει ο κ. Βουρεξάκης.

Δείτε επίσης:

Στην εφορία “στέλνει” η ΔΕΥΑΗ τα χρέη του ΠΑΓΝΗ- Το μήνυμα Βουρεξάκη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός