Το Εκλογοδικείο θα εξετάσει ένσταση στο Δήμο Οροπεδίου στις 24 Ιανουαρίου

20/12/2023

Η ένσταση του Γιάννη Στεφανάκη κατά του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου αναβλήθηκε για τις 24 Ιανουαρίου 2024. Η αρχική ημερομηνία συζήτησης είχε οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 20 Δεκεμβρίου εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων. Η δεύτερη αναβολή οφείλεται επίσης στην αποχή, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Η ένσταση του Στεφανάκη στρέφεται κατά του νικητή των εκλογών, Γιώργου Αθανασάκη, και των εκλεγμένων συμβούλων του. Ο Στεφανάκης ισχυρίζεται ότι υπήρξαν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, όπως αλλοίωση του αποτελέσματος, σημαδεμένα ψηφοδέλτια και παρεμβάσεις στην ψηφοφορία.

Η εξέταση της ένστασης έχει σημαντικές επιπτώσεις για το Δήμο Οροπεδίου. Εάν η ένσταση απορριφθεί, ο Αθανασάκης θα παραμείνει δήμαρχος. Εάν γίνει δεκτή, ο Στεφανάκης θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ή θα υπάρξει επαναληπτική ψηφοφορία σε ορισμένα τμήματα.

Εκτός από την ένσταση στο Οροπέδιο, υπάρχουν και άλλες ενστάσεις που έχουν κατατεθεί κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτές περιλαμβάνονται ενστάσεις στη Ρόδο, στις Σέρρες και σε άλλες περιοχές. Οι ενστάσεις αυτές θα εξεταστούν επίσης στο τέλος του Ιανουαρίου.

Η ένσταση του Στεφανάκη βασίζεται σε μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είδαν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Ο Αθανασάκης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες του Στεφανάκη και έχει δηλώσει ότι είναι βέβαιος ότι θα δικαιωθεί από το δικαστήριο.

Η αποχή των δικηγόρων έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην εξέταση των ένστασεων σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη: Αντιφάσεις μαρτύρων και αμφισβήτηση στοιχείων

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στην Ιεράπετρα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα