Το νερό: ζωτικής σημασίας, αλλά και αιτία προστίμου;

22/02/2024

Το νερό, απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωσή μας, μπορεί να φέρει τον οδηγό αντιμέτωπο με πρόστιμο σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου.

Η σημασία της ενυδάτωσης:

  • Ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει έως και 40 ημέρες χωρίς τροφή, αλλά μόνο 3-4 ημέρες χωρίς νερό.
  • Η καθημερινή κατανάλωση 2 λίτρων νερού είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
  • Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, όπου ο κίνδυνος αφυδάτωσης αυξάνεται.

Νερό στο αυτοκίνητο: πλεονεκτήματα και κίνδυνοι:

  • Η ύπαρξη μπουκαλιού νερού στο αυτοκίνητο είναι χρήσιμη για την ενυδάτωση του οδηγού, ειδικά σε ζεστό καιρό.
  • Η οδήγηση σε συνθήκες αφυδάτωσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα του οδηγού, όμοια με την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Η κατανάλωση νερού κατά την οδήγηση, εάν κριθεί από τον αστυνομικό ότι αποσπά την προσοχή του οδηγού, μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας ικανότητας για 30 ημέρες.

Σε έρευνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, το 12% των οδηγών δήλωσε ότι έχει πιει νερό ενώ οδηγούσε. Σύμφωνα με αστυνομικούς, η κατανάλωση νερού δεν αποτελεί συχνή αιτία προστίμου, αλλά λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις που ο οδηγός εμφανίζεται αφηρημένος ή δυσκολεύεται να ελέγξει το όχημα. Συνιστάται η κατανάλωση νερού σε στάσεις, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Χρησιμοποιήστε αβίαστα αξεσουάρ, όπως θήκες, για εύκολη πρόσβαση στο μπουκάλι νερού χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε το τιμόνι. Προτιμήστε μικρές γουλιές νερού, αντί για μεγάλα ποτά, για να διατηρήσετε την προσοχή σας στο δρόμο. Προγραμματίστε στάσεις για ενυδάτωση, αποφεύγοντας την κατανάλωση νερού εν κινήσει.

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας, αλλά η ασφαλής οδήγηση οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα. Ακολουθώντας απλές συμβουλές, μπορούμε να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια μας στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός