Ζωγράφου: εμπρησμό με ορμητήριο την πανεπιστημιούπολη καταστράφηκαν ολοσχερώς πέντε σχολικά Λεωφορεία

14/03/2024

Τις στιγμές με την κόλαση φωτιάς που προκλήθηκε από την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στου Ζωγράφου έξω από ιδιωτικό σχολείο με τους άγνωστους δράστες να βγαίνουν από την Πανεπιστημιούπολη.

η ένταση της φωτιάς από την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς πέντε σχολικά λεωφορεία, τρία ΙΧ και τρεις μοτοσικλέτες με τις φλόγες να μαυρίζουν τον τοίχο του σχολείου σε ύψος 12 μέτρων ενώ από τύχη δεν επεκτάθηκαν σε άλσος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο ανήκαν τα πέντε σχολικά λεωφορεία που έγιναν παρανάλωμα του πυρός «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα».

«Στις 3 τα ξημερώματα άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς που μένουν στην περιοχή. Μου είπαν ότι βλέπουν άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε αυτό. Το σχολείο είναι εδώ από το 1960. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Εδώ είναι δύο σχολεία, το δικό μας και ένα δημόσιο, με παιδιά από 6 ετών που το μόνο που βλέπουν είναι ωμή βια. Ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας γιατί το σχολείο έχει άκαυστο ασφαλτοτάπητα»

Από την εμπρηστική επίθεση στην οδό Ταξίλου που πραγματοποιήθηκε με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη, εκτός των πέντε σχολικών λεωφορείων, καταστράφηκαν ολοσχερώς άλλα τρια ΙΧ και τρεις μοτοσικλέτες ενώ ζημιές υπέστησαν άλλα έξι οχήματα.

I

Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής που κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν στα παρακείμενα σπίτια και σε ένα άλσος που βρίσκεται δίπλα στο ιδιωτικό σχολείο.

ζωγράφου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση για Βόρειους Ανέμους και Κύματα στις Κυκλάδες και Κρήτη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες πλοίων και σκαφών στην περιοχή

Κρητικό κρασί κατακτά την Κύπρο: Συμμετοχή με επιτυχία στην 3η Έκθεση “ΟιΝοτικά”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης έφερε το πλούσιο οινικό